tisdag 15 september 2015

Veterinären

Så, nu har vi varit hos veterinären också och kollat upp Fiffi i och med hennes orena gång till och från. Kändes lite flummigt att komma dit och bara "ja, men alltså, hon haltar ibland, men inte alltid, och har gjort det i kanske ett år...". Mm, men jodå.

Veterinären kollade henne i alla fall, både under longering samt genom böjprov, men det visade ingenting. Dock så ville hon kolla med deras hovslagare som var där idag, då hon trodde att det kanske berodde på hovarna, i och med att Fiffi är oskodd bak. Och det var även där det visade sig att problemet låg. Hovslagaren kände direkt att hon hade puls i hoven, vilket kommer av att de har ont i hovarna, samt uppmärksammade att hon gick på sulorna. Detta i sin tur leder till att hon får som "blåmärke" i hoven så fort hon trampar på en sten. Vilket då självklart leder till att hon får ont och haltar.

Vi fick alltså rekommendation att åka hem och sko henne bak också, och om problemet kvarstår efter det så får vi åka tillbaka, men det trodde dem inte att det skulle göra. Själv känner man sig ju ganska dum kan man ju säga! Tänk att hon kanske har haft jätteont det senaste året bara för att jag inte har skott henne bak! Fy alltså... Men men, nu är det som det är, bara att hoppas att hovslagaren kan komma så snart som möjligt så att hon får på sig skor och förhoppningsvis blir bättre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar